Slim de warmte opslaan.

Zonwering is een multifunctioneel product, dat je woning meer waarde geeft.

1. SLIM DE WARMTE BINNEN of buiten HOUDEN

Het behoud van warmte in de woning is uitermate belangrijk, zonder dat je je hieraan blauw moet betalen.

De oplossing ligt misschien dichterbij dan je had gedacht.

2. Wat zorgt voor warmtevelies of net een te warme woning?

Mensen houden van zo groot mogelijke ramen om meer daglicht binnen te laten en meer verbondenheid te voelen met de tuin.
Tijdens de koudere wintermaanden en warme zomers zijn de ramen echter de zwakste schakel van de buitenschil van je woning.

Wist je dat het warmteverlies van ramen in een goed geïsoleerde woning tot wel 18% kan bedragen?
Dit verlies dien je dan te compenseren met verschillende manieren van opwarming van de woning die vaak veel energie verbruiken.                                                                                            Vraag vrijblijvend advies


3. ZON ALS GRATIS ENERGIE

Hoewel de zon minder sterk is in de winter, zorgt deze wel voor gratis energie en dus warmte in je huis.
Zoals eerder aangehaald, is deze opgewekte energie in de woning echter maar van korte duur vanwege het warmteverlies via de ramen.

Dat is eigenlijk te vergelijken alsof je jezelf opwarmt aan een vuurtje en geen jas aan hebt, dan koel je snel weer af. Hetzelfde gebeurt met de ramen van je woning. Hoewel deze tegenwoordig vaak geïsoleerd zijn, verlies je nog steeds makkelijk 18% van de opgewekte warmte.


Met een veranderend weerpatroon is het steeds lastiger om ook in de zomer je woning op peil te houden als het op temperatuur aankomt..


Herkenbaar?Misschien zijn screens of rolluiken dan wel iets voor jou!


Screens of rolluiken beschermen je woning in de zomer en in de winter. Ze helpen je de temperatuur op peil te houden, en zo te besparen op je energiefactuur.


                                          Ontdek meer over screens

                                         Ontdek meer over rolluiken

Zonwerend tot wel 4-10 graden verschil!

Minimaal verschil van 4 graden, en maximaal 10 graden verschil in huis. En dat zonder je binnenklimaat te wijzigen. De luchtvochtigheid blijft stabiel en de temperatuur gaat omlaag.

Bescherming tegen UV-stralen

Meubels of parket dat verkleurt? Gelukkig kan je met zonwering de verkleuring tegengaan want zonwering houdt tot tot wel meer dan 90% schadelijke UV-stralen uit de woning. Ook tijdens de winter isoleren.

Wist je dat je screens of rolluiken ook kan gebruiken als extra buffer voor de ramen? Dat kan nuttig zijn om minder te moeten stoken.

Ook mogelijk zonder elektriciteitsverbruik.

Slaap jij ook graag op 2 oren als het op je energiefactuur aankomt? Wij blijven wakker om hier iets aan te doen! Wij kunnen je screens of rolluiken nu ook op zonne-energie laten werken. Zo bespaar jij op die factuur.4. Zonwering in de winter?

Graag willen we de warmte die opgewekt
wordt in de woning zo lang mogelijk binnen houden.
Het verlies van warmte via de ramen zorgt er vaak voor dat je de dag erop
opnieuw van nul kan beginnen om te verwarmen.
Maar hier kan je gelukkig iets aan doen.

Een goede manier om dit aan te pakken is om je rolluiken of screens ook tijdens de nacht te gebruiken.
Naast de warmte die je kan tegenhouden in de zomer, kan je er voor zorgen dat je de warmte beter in de woning houdt tijdens de winter.
Je kan hiermee het warmteverlies beperken tot wel 80% tijdens de nacht.HOE 80% VAN DE WARMTE BEHOUDEN 'S NACHTS?
 • Overdag tijdens de winter:

  Hoewel de zon minder sterk is in de winter, staat deze toch veel lager. En dit heeft een positief effect omdat de zonnestralen dan veel directer op je ramen kunnen inslaan. Laat de zon je ruimtes overdag opwarmen en laat je zonwering of rolluiken omhoog.

  Tijdens de nacht:
  Het kan koud worden tijdens de nacht. Ruimtes koeler snel af, maar gelukkig kan je daar iets aan doen. Als je gebruik maakt van jouw rolluiken of screens en deze tijdens de nacht omlaag laat, zorg je voor een extra laag voor je ramen. De luchtlaag tussen ramen en de zonwering zorgt voor een extra isolerende buffer. Bij correct gebruik hiervan kan je het warmteverlies beperken tot wel 80%!


  • Op zonne-energie voor nog betere resultaten.
   Heb je rolluiken of screens met een ingebouwd zonnepaneel, nog beter! dan zorg je ervoor dat deze geen energie meer verbruiken van het net. Een extra besparing op je energiefactuur bovenop het behoud van warmte.
  • Vraag vrijblijvende offerte

√  Onmiddellijk resultaat

Bij het correct toepassen van onze tips kan je onmiddellijk profiteren van een meetbare reductie in warmte- of koude.

Je kan op beide oren slapen en genieten van de positieve effecten.


Vraag ons advies

in Blog
Vertrek zorgeloos op reis met automatische rolluiken