Pergola zonwering 
Zon- en regenbescherming op je terras 

 
 


    Een moderne pergola met doek dat open en toe kan

    Minimalistische designs

   Windbestendig

   Onze pergola is zon- en regenbestendig

Vraag gratis advies

Wat is een pergola zonwering?


Een pergola zonwering is een overkapping met een doek dat open en toe kan gedaan worden. Vaak wordt dit verkozen om grotere oppervlakten te overspannen. Op donkere dagen wordt je uitzicht en het licht binnen niet onderbroken. Het doek rolt zich namelijk volledig op in de cassette.
 
In de zomer is het vakantiegevoel onmisbaar. Thuis wil je op je vrije momenten dan ook volop genieten van je terras. Pergola zonwering zorgt ervoor dat je het vakantiegevoel hebt, zowel als het warm is, als wanneer het regent. Je blijft beschermd.

Wij zijn als familiebedrijf gebrand op een vertrouwde samenwerking en bieden Verano pergola's aan voor een toegankelijke prijs.  Is u project iets technischer? Sinds kort zijn wij ook verdeler voor Warema. Zij hebben voor elke complexe situatie wel een oplossing.  We werken het liefst samen met Somfy motoren, en kunnen jou verder helpen met verschillende automatiseringen of domotica.


Gigantische voordelen met een pergola zonwering!

Warmte

Houdt de warmte tegen tijdens de zomer.

Hevige regen

De pergola zonwering is spatwaterdicht waardoor je zelfs bij hevige regen weinig hinder zal ondervinden. 

Verlichting

Ingebouwde verlichting is mogelijk voor extra sfeer.

Add-ons

Je kan van bij het begin of na verloop van tijd extra wanden  en ander opties bijplaatsen.

Feestelijk

Maak je terras een nog gezelligere plek waar je langer wilt vertoeven. ruime keuze in kleuren.

Ecologisch

Gerecycleerde keten van aluminium.

Wist je dat..  een pergola zonwering:


  • Niet alleen de zon, maar ook regen kan tegenhouden
  • Het doek helemaal open of toe kan geschoven worden
  • Er gebruik wordt gemaakt van een structuur met palen
  • Vele mogelijkheden heeft om meteen of op termijn uit te breiden met screens of glazen wanden
  • Waterafvoer heeft via de palen 
  • Er fundering nodig is om de palen te installeren
  • Je verwarming kan laten bij installeren

Installatievideo

Benieuwd hoe Reflek een pergola zonwering installeert?

Bekijk hier onze installatievideo

 
 

Enkele realisaties..             

+ 1000 klanten kozen voor een project 

uitgevoerd met hoogste kwaliteit,

met precisie, super service en binnen afgesproken budget

FAQ - pergola

Een enkele Verano pergola heeft een maximale breedte van 600 cm en een maximale uitval van 500 cm. Door meerdere pergola's te koppelen, kun je een groter oppervlak overbruggen.

Met een schaduwdoek dat zonlicht effectief tegenhoudt en water afstoot, biedt een pergola dubbele bescherming: zowel tegen de zon als tegen regenbuien. Dit zorgt ervoor dat je kunt genieten van een beschutte ruimte, zelfs wanneer het weer wat minder gunstig is.

Verano's pergola's zijn voorzien van een hoogwaardig schaduwdoek dat zowel zonlicht tegenhoudt als bestand is tegen regen. Deze kunnen gemotoriseerd worden geopend en gesloten. Aan de andere kant hebben terrasoverkappingen een dak gemaakt van polycarbonaat of glas.

 • Een pergola straalt luxe uit en voegt extra allure toe aan je tuin of terras.
 • Feestjes met vrienden of familie zullen vanaf nu extra gezellig zijn dankzij jouw nieuwe pergola.
 • Aluminium is duurzaam en eenvoudig te onderhouden, een hoogwaardig en uitstekend materiaal voor een pergola.
 • Ons hoogwaardige aluminium is licht van gewicht en tegelijkertijd uiterst sterk, waardoor het ideaal is voor een pergola.
 • Ervaar dankzij een pergola maximale lichtinval en een vergroting van je leefruimte.
 • Een pergola verhoogt de waarde van je woning.
 • Pergola's hebben een lange levensduur dankzij het hoogwaardige aluminium frame.
 • Een pergola is bestand tegen zowel vocht als Uv-straling.

Ja, zeker. Het doek van een aluminium pergola is speciaal ontworpen om schaduw te creëren en bescherming te bieden tegen lichte regenbuien. Ontdek hoe je maximaal kunt profiteren van deze eigenschappen en geniet van een comfortabele buitenruimte, ongeacht de weersomstandigheden.

Nee, aluminium is van nature bestand tegen roest en corrosie, waardoor het een voortreffelijke keuze is voor gebruik buitenshuis. Ontdek in onze showroom hoe de duurzaamheid van aluminium bijdraagt aan de langdurige levensduur van jouw pergola, zelfs onder verschillende weersomstandigheden.

De keuze tussen een aluminium pergola en een houten pergola hangt af van verschillende factoren, waaronder persoonlijke voorkeur, onderhoudsbehoeften en stijlvoorkeuren. Hier zijn enkele voordelen van een aluminium pergola in vergelijking met een houten pergola:

Onderhoudsvriendelijke pergola:

 • Aluminium pergola: Over het algemeen vereisen aluminium pergola's minder onderhoud dan houten pergola's. Aluminium is bestand tegen roest en corrosie, waardoor het minder gevoelig is voor weersinvloeden. Regelmatig schoonmaken met water en zeep is meestal voldoende.
 • Houten pergola: Houten pergola's kunnen gevoeliger zijn voor veroudering en weersinvloeden, vaak met regelmatige behandelingen met beits of verf om bescherming tegen rot en insecten te behouden.

Duurzaamheid van een pergola:

 • Aluminium pergola: aluminium is duurzaam en bestand tegen corrosie en roest. Het behoudt zijn structurele integriteit gedurende een lange periode, zelfs onder verschillende weersomstandigheden.
 • Houten pergola: hout kan na verloop van tijd gaan rotten, kromtrekken of splijten, vooral zonder regelmatige behandeling. Dit kan de levensduur van een houten pergola beïnvloeden.

Gewicht en installatie van een pergola:

 • Aluminium pergola: lichtgewicht, waardoor de installatie gemakkelijker is. Het vereist vaak minder ondersteunende structuren en kan gemakkelijker worden verplaatst of aangepast.
 • Houten pergola: zwaarder en kan meer arbeid en structurele ondersteuning vereisen tijdens de installatie.

Ontwerpmogelijkheden van een pergola:

 • Aluminium pergola: biedt vaak meer ontwerpmogelijkheden vanwege zijn buigzaamheid en veelzijdigheid. Verschillende stijlen, kleuren en afwerkingen zijn beschikbaar.
 • Houten pergola: heeft een natuurlijke uitstraling en past goed bij traditionele of rustieke omgevingen, maar de ontwerpmogelijkheden zijn beperkter in vergelijking met aluminium.

Kosten van een pergola:

 • Aluminium pergola: hoewel de initiële kosten hoger kunnen zijn, worden aluminium pergola's vaak als kosten effectiever beschouwd op de lange termijn vanwege het lagere onderhoud en de langere levensduur.
 • Houten pergola: kan aanvankelijk goedkoper zijn, maar de kosten voor onderhoud en mogelijke vervanging op de lange termijn kunnen de totale kosten verhogen.

Bij het overwegen van een aluminium of houten pergola is het belangrijk om je persoonlijke voorkeuren, budget en de specifieke omgeving waarin de pergola zal worden geplaatst in overweging te nemen.

Ja, wij bieden op maat gemaakte mogelijkheden voor aluminium pergola's met doek. Verken de mogelijkheden om de afmetingen, kleuren en andere kenmerken aan te passen, zodat de pergola perfect aansluit bij jouw buitenruimte

 • Met onze ruime ervaring in op maat gemaakte zonwering, inclusief een pergola.
 • Wij streven naar een proactieve betrokkenheid bij elk project.
 • Klanttevredenheid en een geslaagd eindresultaat staan voorop, omdat tevreden klanten onze groei bevorderen.
 • We hebben een sterke samenwerking met de fabrikant en referentie Verano® voor verschillende soorten buitenzonwering zoals hun pergola - de Tumba.
 • Aankoop van een pergola komt met een garantie van 5 jaar; wij bieden enkel A-kwaliteit.
 • Onze uitstekende service na verkoop blijft gegarandeerd, zelfs na de installatie van jouw pergola.
 • We bieden een breed assortiment aan zonwering, zowel binnen als buiten.
 • Ontvang gratis offertes, persoonlijk advies in onze showroom en professionele opmetingen door onze eigen specialisten.
 • Onze specialisatie omvat rolluiken, screens, verandazonwering, pergola's, terrasoverkappingen, zonneschermen en lamellendaken.
 • Gratis brochures en stalen zijn beschikbaar op aanvraag.

Is een pergola zonwering niet wat je zocht? Ontdek onze suggesties!

Zonnezeil

Met een zonnezeil kan je op een sfeervolle manier een grote oppervlakte bedekken van je tuin of terras. Meestal wordt hiervoor gebruik gemaakt van palen en doek.

Ontdekken

Lamellendak

Het paradepaardje van je woning. Een lamellendak met kantelbare of openschuivende lamellen is een uniek product met zeer strakke en sfeervolle designs. Enorme uitbreidingsmogelijkheden.

Ontdekken


Terrasoverkapping

Ideaal om te gebruiken als permanent gesloten daksysteem. Met een dak in glas of polycarbonaat, wordt een overkapping vaak gebruikt om een extra ruimte aan de woning te creëren.

Ontdekken

Schuif- en vaste wanden

Met onze wanden kan je van bijna elke soort terrasoverdekking een afgesloten ruimte of openschuivende ruimte creëren

Ontdekken