Zonwerende zip screens
Met screens kies je voor energiezuinige koeling.

 
 

    Onze screens met rits zijn windbestendig tot + 100 km/u

    Licht binnenlaten

    Zon en Uv- stralen buitenhouden

      

Gratis adviesgesprek vragen voor screens

Uitzonderlijke condities in onze showroom.

Maak een afspraak of kom langs in onze showroom, en profiteer van onze straffe kortingen op screens, rolluiken, zonneschermen, overkappingen en lamellendaken..

Maak een afspraak

Thuiskomen na je werk is jouw moment van ontspanning. Warme zomers durven hier soms een stokje voor te steken en zorgen voor vermindering in slaapkwaliteit en het leef comfort in je woning.
Daarom zijn screens de beste oplossing om te warme ruimtes leefbaar te maken.

Wij zijn als familiebedrijf gebrand op een vertrouwde samenwerking met klant en fabrikant, en bieden kwalitatieve Verano screens aan voor een toegankelijke prijs. 

Is je project iets technischer of ben je op zoek naar screens voor renovatie of nieuwbouw? Sinds kort zijn wij ook verdeler voor Warema. Hierdoor kunnen wij je ook verder helpen als je op zoek bent naar screens die ingepleisterd moeten worden.

We werken het liefst samen met Somfy voor de motoren, en kunnen jou verder helpen met verschillende automatiseringen of domotica.

Onze selectie screens

Model XS
Max breedte: 3,4 m
Max hoogte: 1,9 m
Cassette: 85x85 mm
Model S
Max breedte: 3,4 m
Max hoogte: 3 m
Cassette: 95x95 mm
Model S "Solar"
screen op zonne-energie, zonder kabels.
Max breedte: 3,4 m
Max hoogte: 3 m
Cassette: 95x95 mm
Model M
Max breedte: 4 m
Max hoogte: 3,5 m
Cassette: 105x105 mm
Model L
Max breedte: 6 m
Max hoogte: 5 m
Cassette: 125x125 mm

screens


V599 
V599 XL
Max. breedte: 6m
Max. hoogte: 6m


Onze tips

Meestal wordt bij bestaande woningen gekozen voor voorzetscreens. Het is een techniek waarbij de screen tegen de gevel of tegen het raam wordt gemonteerd. Inbouwscreens zijn een mogelijkheid voor nieuwbouw of renovaties waar de ramen tegelijkertijd worden vervangen. Het is echter veel complexer met meer kap en boorwerken. Geen budget om dit tijdens nieuwbouw of renovatie te doen? Dat is geen probleem want voorzetscreens ogen zeer strak en passen naadloos bij je nieuwe ramen en gevel.

Algemeen geldt de term: hoe donkerder, hoe efficiëntere zonwering. Dit komt omdat de screendoek de warmte absorbeert maar door een lage transmissie nauwelijks tot aan de ramen laat komen. Ze filteren het licht veel beter en zorgen dus voor een aangename sfeer in huis voor thuiswerk of televisie kijken. Enige nadeel is dat het de ruimte een klein beetje meer donker maakt, maar in de praktijk valt dit toch eigenlijk reuze mee.


Screens zijn tegenwoordig altijd windvast. Om deze techniek goed te laten werken is dit type screens altijd uitgerust met een motor. Optioneel kan er gekozen worden voor een extra optie op zonne-energie. Geen kap- en breekwerken binnen, de screens vragen geen energie meer van het stroomnet om energie op te wekken. De energie wordt opgewekt door een zonnepaneel op de screenkast, en opgeslagen in een batterij die verstopt zit in de zij-geleider.

ritsscreen met solar

Gigantische voordelen met screens!

Warmte

Tot wel -10 graden verschil in huis.

Wind

Windbestendig tot wel 100km/h.

Isoleren

Houdt opgewekte warmte beter in huis.

Energie

Steeds laag verbruik maar net-onafhankelijk is ook mogelijk.

Ecologisch

Gerecycleerde keten van aluminium.

Insecten

Houdt tot 90%  muggen en andere insecten tegen.

Wist je dat..  screens:


  • De warmte in huis tot wel 10 graden kunnen verminderen
  • Het daglicht binnenlaten
  • Verduisterend kunnen zijn
  • Je ramen extra isoleren in de winter
  • Je vloeren en meubels beschermen tegen verkleuring
  • Het lichtcomfort enorm verbeteren (tv kijken, thuiswerken)
  • Windvast zijn tot +100 km/u
  • Automatisch kunnen open en dicht gaan met sensoren

Enkele realisaties..             

+ 1000 klanten kozen voor een project 

uitgevoerd met hoogste kwaliteit,

met precisie, super service en binnen afgesproken budget


FAQ - screens

Een fundamenteel onderscheid tussen zonwerende screens en ritsscreens ligt in de geïntegreerde geleiding van het doek. Terwijl het doek van een conventioneel zonwerend screen uitsluitend strak wordt getrokken door de onderste lat, klem je bij ritsscreens het zonwerende doek vast in de profielen aan beide zijden van het scherm.

Zonwerende screens worden aangedreven door een motor en zijn te bedienen via een schakelaar, afstandsbediening of zelfs met je smartphone. Bovendien is het mogelijk om de screens te automatiseren, zodat ze op vooraf ingestelde tijden openen en sluiten.

Voor een Verano screen in één geheel gelden de onderstaande maximale afmetingen .Met gekoppelde screens is het uiteraard mogelijk om een groter oppervlak te overdekken.

De maximale breedte bedraagt 6 meter, en de maximale uitval is eveneens 6 meter.

Onze solar screens zijn voorzien van een batterij en een zonnepaneel. Omdat de batterij wordt opgeladen door zonne-energie, is er geen noodzaak voor aansluiting op een stroompunt. Bovendien elimineert dit type zonwering de noodzaak voor hak- en breekwerk in muren. Deze screens worden geleverd met een eenvoudige elektrische bediening, inclusief afstandsbediening.

 • Dit type zonwering straalt elegantie uit en geeft uw raam tevens een eigentijdse uitstraling.
 • Kies voor een aangenamere ruimte in de zomer en behoud dankzij de isolerende eigenschappen van deze zonwering de warmte beter binnenshuis tijdens de winter.
 • Verhoog de privacy terwijl u toch naar buiten kunt kijken dankzij de verduisterende screens.
 • Naast het behoud van het zicht naar buiten houden de screens ook vliegen en muggen op afstand, wat ideaal is voor de zomer.
 • Laat de elektrische screens met slechts één eenvoudige druk op de knop zakken, voor een geweldige elektrische bediening!
 • Bespaar actief op energiekosten dankzij de duurzame oplossing van onze screens voor uw ramen.
 • Zonwerende screens dragen bij aan een meerwaarde van uw woning, waardoor het tevens een fantastische investering is.
 • Buitenzonwering met een lange levensduur.
 • Reguleer zelf de lichtinval en daglicht in huis, ongeacht de stand van de zon. Screens bieden altijd een passende oplossing!
 • Screens controleren op een efficiënte en effectieve manier zonnestralen in huis. Het is een zeer doeltreffende vorm van buitenzonwering.
 • Moderne woningen en hoogwaardige screens gaan hand in hand samen.

Elektrische screens zijn de betere keuze als je het belangrijk vindt om naar buiten te blijven kijken en wanneer je enkel zonwering nodig hebt om de zon te weren. Aan de andere kant zijn elektrische rolluiken meer geschikt voor ruimtes waar je volledige duisternis wilt creëren, zoals bijvoorbeeld in een slaapkamer. Rolluiken zijn ook effectiever om inbraken af te schrikken en bieden betere isolatie tegen zowel warmte als kou in vergelijking met zonwerende screens.

In het kort kunnen we stellen dat rolluiken een traditionele vorm van zonwering zijn die nog steeds zeer goed verkopen en uitstekend werken om fel zonlicht te weren en de warmte buiten te houden. Echter, wat betreft esthetiek in moderne huizen kiezen klanten tegenwoordig ook vaak voor screens. Deze bieden dezelfde eigenschappen als rolluiken en laten je bovendien naar buiten kijken.

 

Zonwerende screens zijn vervaardigd van glasvezeldoek, een uiterst robuust materiaal dat tevens bestand is tegen regen en wind. Bij stormachtig weer adviseren we echter om de screens omhoog te doen. Verder is het aan te bevelen de zonwerende screens zo veel mogelijk te laten drogen voordat ze weer omhoog worden gehaald, aangezien dit de levensduur aanzienlijk kan verlengen.

Het onderhoud van onze screens is zeer eenvoudig en raden aan dit ongeveer twee keer per jaar te doen. Gebruik hierbij geen agressieve schoonmaakproducten en vermijd ook het gebruik van heet water! 

Over het algemeen kunnen zonwerende screens worden aangepast aan diverse soorten ramen. Wij bieden een uitgebreid assortiment aan zonweringproducten, waaronder screens die geschikt zijn voor verschillende raamtypes. Het is echter van belang om rekening te houden met enkele factoren:

 1. Raamgrootte en -type: Reflek heeft screens die geschikt zijn voor uiteenlopende raamgroottes en -typen, zoals draai-kiepramen, schuiframen en normaal openslaande ramen.
 2. Montagemogelijkheden: wij bieden diverse montagemogelijkheden voor screens, zoals opbouw- en inbouwmontage. Je kunt de juiste montagemethode selecteren op basis van de eigenschappen van je ramen en je persoonlijke voorkeur.
 3. Materiaal en kleur: Zorg ervoor dat je de materialen en kleuren van de Verano screens afstemt op de stijl van je raam en de rest van je woning. Wij bieden een scala aan opties om aan verschillende esthetische behoeften te voldoen.
 • Jarenlange ervaring in op maat gemaakte zonwering waaronder screens.
 • Proactieve betrokkenheid bij jouw project.
 • Tevreden klanten en een correct eindresultaat staan centraal bij Reflek. Alleen tevreden klanten doen onze business groeien.
 • Sterke samenwerking met fabrikant en referentie Verano® voor alle soorten buitenzonwering.
 • Aankoop van screens met 5 jaar garantie; enkel verkoop van A-kwaliteit.
 • Uitstekende dienst-na-verkoop, ook na de installatie van jouw screens.
 • Ruime keuze aan zonwering, inclusief binnen- en buitenzonwering.
 • Gratis offerte, persoonlijk advies in onze showroom en opmeting door onze eigen specialisten.
 • Specialisatie in rolluiken, screens, verandazonwering, pergola's, terrasoverkappingen, zonneschermen en lamellendaken.
 • Gratis brochures en gratis stalen beschikbaar.

Zijn screens niet wat je zocht? Ontdek onze suggesties!

Rolluiken

Zijn Ideaal voor inbraakbeveiliging, verduistering van slaapkamers en isolatie tijdens de winter!

Ontdekken

Buitenjaloezieën

Met buitenjaloezieën kan je lamellen kantelen en zo met lichtinval spelen. Buitenjaloezieën zijn de meest efficiënte zonwering op de markt.

Ontdekken

Zonneschermen

Ideaal voor grote ramen aansluitend op je terras. Zonneschermen zijn echte sfeermakers, je kan overdekt op je terras zitten.

Ontdekken

Pergola zonwering

Dit zijn systemen met doek en palen. Ze zijn geschikt voor grote oppervlaktes en kunnen naast de zon ook nog regen tegenhouden.

Ontdekken