Isolerende Rolluiken
voor inbraakbeveiliging en geborgenheid


rolluiken

   Warmte- en koude-isolerend

   Verduisterend

   Inbraakveilig

    Privacy

Vraag gratis advies

Uitzonderlijke condities in onze showroom.

Maak een afspraak of kom langs in onze showroom, en profiteer van onze straffe kortingen op screens, rolluiken, zonneschermen, overkappingen en lamellendaken. 

Maak een afspraak


Met rolluiken aan je woning kan je met een gerust gevoel gaan slapen of naar je werk gaan. Ze zijn een uitstekend afschrikmiddel voor potentiële inbrekers.
Daarnaast hou je de warmte en het geluid beter buiten en geniet je van een donkere ruimte. Tussen de lamellen van de rolluiken zijn ventilatiegaatjes voorzien voor een goede luchtcirculatie.

Wij zijn als familiebedrijf gebrand op een vertrouwde samenwerking en bieden Verano rolluiken aan voor een toegankelijke prijs.  Is je project iets technischer of ben je op zoek naar rolluiken voor renovatie of nieuwbouw? Sinds kort zijn wij ook verdeler voor Warema . Hierdoor kunnen wij jou ook verder helpen als je op zoek bent naar rolluiken die ingepleisterd moeten worden of indien je een oplossing zoekt voor schuine ramen. We werken het liefst samen met Somfy voor de  motoren, en kunnen jou verder helpen met verschillende automatiseringen of domotica. 

Onze selectie rolluiken

PVC lamellen
Max breedte: 2,9m
Max hoogte: 3m
Aluminium lamellen
Max. breedte: 2,9m
Max. hoogte: 3m
SOLAR
Rolluik op zonne-energie




ALU
Max. breedte: 2,9 m
Max hoogte: 3m




ALU
Max. breedte: 2,9 m
Max hoogte: 3m




ALU
Max. breedte: 2,9 m
Max hoogte: 3m



Onze tips

Meestal wordt bij bestaande woningen gekozen voor voorzetrolluiken. Het is een techniek waarbij het rolluik tegen de gevel wordt gemonteerd. Inbouwrolluiken zijn een mogelijkheid voor nieuwbouw of renovaties waar de ramen tegelijkertijd worden vervangen. Het is echter veel complexer met meer kap- en boorwerken. 

PVC-lamellen zijn nog steeds de meest zonwerende en isolerende lamellen omdat kunststof minder geleidend is dan aluminium. Maar het grootste nadeel van PVC-lamellen is dat deze veel minder sterk zijn dan aluminium lamellen. Tegenwoordig zijn aluminium lamellen trouwens gevuld met isolatieschuim voor een goede en efficiënte werking. Daarenboven zijn aluminium lamellen véél sterker en zeker aan te raden voor inbraakbeveiliging.

Rolluiken op zonne-energie?

Er wordt steeds minder gekozen voor handbediende rolluiken. Daarom worden rolluiken tegenwoordig meestal voorzien van een Somfy motor. Optioneel kan er gekozen worden voor een extra optie op zonne-energie. De rolluiken vragen dan geen energie meer van het stroomnet en wekken zelf de nodige energie op met behulp van een zonnepaneeltje op de rolluikkast.

Klaar om te starten?.. 

Gigantische voordelen met rolluiken!

Veiligheid

Wonderwel afschrikmiddel tegen inbraak!

Isoleren

Houdt opgewekte warmte beter in huis.

Warmte

Tot wel -10 graden verschil in huis in de zomer.

Geluid

Geïsoleerde rolluiken houden meer geluid tegen.

Energie

Steeds laag verbruik maar net-onafhankelijk ook mogelijk.

Ecologisch

Gerecycleerde keten van aluminium.

Wist je dat..  Rolluiken:


  • De warmte in huis tot wel 10 graden kunnen verminderen
  • Ventilatiegaatjes hebben tussen de lamellen
  • Met fluisterstille motor kunnen worden uitgerust
  • Je ramen extra isoleren in de winter
  • Je vloeren en meubels beschermen tegen verkleuring
  • Automatisch op en neer kunnen om inbrekers af te schrikken (verlof, niet thuis,...)

Enkele realisaties..             

+ 1000 klanten kozen voor een project 

uitgevoerd met hoogste kwaliteit,

met precisie, super service en binnen afgesproken budget

FAQ - rolluiken             


 Rolluiken bieden diverse voordelen vanwege hun multifunctionaliteit. Naast het verbeteren van de isolatie van je huis, zorgen rolluiken ook voor volledige verduistering van de ruimte. Dit type zonwering dempt bovendien het geluid van buiten, wat resulteert in een betere nachtrust en meer energie voor de volgende dag. Ten slotte fungeren rolluiken als extra beveiliging voor je huis.

Voor Verano rolluiken bedraagt de maximale breedte 300 cm en de maximale uitval 400 cm bij een enkelvoudig deel.

Onze rolluiken zijn uitgerust met een rolluikmotor, waardoor je ze gemakkelijk kunt bedienen met een schakelaar, afstandsbediening of zelfs via je smartphone. Je kunt er ook voor kiezen om de rolluiken automatisch te laten openen en sluiten op vooraf ingestelde tijden.

Rolluiken op zonne-energie bestaan uit een behuizing met een batterij en een zonnepaneel. Doordat de batterijen van de motoren worden opgeladen door de zon, is er geen verbinding meer nodig met een stopcontact. Dit betekent dat er geen hak- en breekwerk in de muren nodig is. Rolluiken op zonne-energie zijn te bedienen met een afstandsbediening of zelfs met een smartphone, net als gewone rolluiken.

 •  Rolluiken voegen een vleugje luxe en elegantie toe aan je huis.
 • Ze bieden uitstekende isolatie voor je woning.
 • Met rolluiken geniet je van een koelere omgeving in de zomer en behoud je beter de warmte in de winter.
 • Met een simpele druk op de knop kun je langer uitslapen doordat de rolluiken de kamer volledig verduisteren.
 • Ze vormen een afschrikmiddel voor inbrekers en bieden extra veiligheid voor je huis door hun inbraak vertragende eigenschappen.
 • Rolluiken helpen ook om geluiden van buitenaf te dempen, waardoor je een rustigere omgeving hebt.
 • Door hun uitstekende isolatie helpen rolluiken om actief energie te besparen en dus geld te besparen op je energierekening.
 • Ze verhogen de esthetische waarde van je huis, kantoor of appartement.
 • Rolluiken hebben een lange levensduur en zijn daarom een duurzame investering.
 • We maken gebruik van hoogwaardige motoren van Somfy voor onze rolluiken.

Kortom, de voordelen van rolluiken zijn talrijk. Ze zijn een klassieke vorm van zonwering die door de jaren heen weinig verandering hebben ondergaan.

Het is raadzaam om lichtere kleuren te kiezen omdat ze het zonlicht beter reflecteren en minder absorberen. Donkere kleuren absorberen daarentegen meer zonlicht en reflecteren minder. Dus, lichtere tinten zoals wit en grijs zijn meer aan te bevelen dan bijvoorbeeld zwart.

Hier zijn de beschikbare kleuropties voor onze rolluiken:

 1. Zuiver wit
 2. Zacht grijs
 3. Beige
 4. Bruin
 5. Crèmekleurig
 6. Ivoor
 7. Bosgroen
 8. Rood
 9. Zwart
 10. Naturel
 11. Staalblauw
 12. Antraciet
 13. Verkeerswit
 14. Antraciet met structuurcoating


Als je het zicht naar buiten wilt behouden en alleen de zon wilt weren, zijn screens een geschikte optie. Rolluiken daarentegen zijn ideaal als je ruimtes volledig wilt verduisteren, zoals slaapkamers. Ze bieden ook een betere bescherming tegen inbraak en isoleren beter tegen zowel warmte als kou in vergelijking met screens.

Voor regen vormen onze rolluiken geen probleem. Ook bij lichte wind kunnen ze goed standhouden. Echter, bij stormachtig weer is het veiliger om de rolluiken omhoog te laten. Bij strenge vorst kunnen de lamellen van de rolluiken vast komen te zitten. Het is daarom verstandig om te wachten met het omhoog halen van de rolluiken tot de temperatuur weer wat warmer is.

Absoluut, onze rolluiken doen meer dan alleen isoleren, zonlicht blokkeren en geluid dempen. Ze bieden ook extra privacy en verhogen de veiligheid aanzienlijk. We gebruiken speciale lamellen die blokkeren wanneer er een poging wordt gedaan om ze op te tillen, vandaar de term "inbraakwerend".

Het is essentieel om regelmatig het oppervlak schoon te maken en de bewegende onderdelen zoals scharnieren en geleiders te smeren. Daarnaast is het verstandig om periodiek de bediening en beveiligingssystemen van de rolluiken te controleren.

 • Jarenlange ervaring in op maat gemaakte zonwering, inclusief rolluiken.
 • Proactieve betrokkenheid bij jouw project staat centraal.
 • Klanttevredenheid en correcte eindresultaten zijn onze prioriteit, omdat alleen tevreden klanten onze business laten groeien.
 • Sterke samenwerking met fabrikant en referentie Verano® voor alle soorten buitenzonwering.
 • Aankoop van rolluiken met 5 jaar garantie; enkel verkoop van A-kwaliteit.
 • Uitstekende dienst-na-verkoop, ook na installatie van jouw rolluiken.
 • Ruime keuze aan zonwering, inclusief binnen- en buitenzonwering.
 • Gratis offerte, persoonlijk advies in onze showroom en opmeting door onze eigen specialisten.
 • Specialisatie in rolluiken, screens, verandazonwering, pergola's, terrasoverkappingen, zonneschermen en lamellendaken.
 • Gratis brochures en gratis stalen beschikbaar.

Zijn rolluiken niet wat je zocht? Ontdek onze suggesties!

Screens

Met als hoofddoel een vermindering van temperatuur in de woning biedt deze strakke zonwering nog tal van andere voordelen!

Ontdekken

Buitenjaloezieën

Met buitenjaloezieën kan je lamellen kantelen en hiermee met lichtinval spelen. Buitenjaloezieën zijn de meest efficiënte zonwering op de markt

Ontdekken

Automatisatie

Je kan rolluiken laten automatiseren om jezelf nog beter te beschermen tegen de koude of dieven.


Ontdekken

Pergola zonwering

Dit zijn systemen met doek en palen. Ze zijn geschikt voor grote oppervlaktes en kunnen naast de zon ook nog regen tegenhouden.

Ontdekken