De juiste kleur voor zonwerende screens

De keuze voor zonwerende screens is niet alleen esthetisch belangrijk voor jouw woning, maar het heeft ook een directe invloed op de effectiviteit van je zonwering. Maar wat kies je nu het best? Donkere of lichte tinten? Lees snel verder om te ontdekken welke kleur het meest effectief is voor zonwering en hoe je tegelijkertijd stijl aan je woning toevoegt.

Donkere kleuren

Donkere kleuren, zoals diepblauw, antraciet en zwart, zijn meesters in het absorberen van zonlicht. Dit maakt ze buitengewoon effectief in het blokkeren van warmte en schadelijke UV-stralen. Donkere screens kunnen de zonnewarmte opvangen en voorkomen dat deze je interieur binnendringt. Het is zelfs zo dat donkere doeken de warmte dusdanig absorberen dat de warmte nauwelijks tot aan het glas raakt. Hierdoor blijft het glas dus steeds koeler. Wanneer we kijken naar de populairste kleuren zien we dat de donkere screens het best verkopen. Dit door hun sterk zonwerende en optische capaciteiten. 

Reflecterende tinten

Lichte kleuren, zoals wit en lichtgrijs, hebben een andere benadering. Ze zijn niet zo goed in het absorberen van warmte, maar blinken uit in het reflecteren van zonlicht. Dit betekent dat lichte screens de zonnestralen weerkaatsen voordat ze je ramen bereiken. Dit vermindert de directe blootstelling aan hitte en houdt je huis dus ook koel, maar onthou dat je woning blijft genieten van een lichte uitstraling!

Hierdoor kun je bij thuiswerk even een zonnestraal op je computerscherm zien piepen, maar deze reflecterende screens blijven je optimaal beschermen tijdens zonwering!  

De balans vinden

De keuze tussen donkere en lichte kleuren hangt af van je specifieke behoeften. Wil je maximale warmte tegengaan? Ga dan toch voor donkere kleuren zoals zwarte screens. Wil je meer lichtinval behouden en toch bescherming tegen warmte hebben? Dan zijn lichtere tinten een goede keuze.

De rol van weefpatronen

Wist je dat… naast kleur ook weefpatronen en het materiaal een rol spelen in de effectiviteit van jouw zonwering? Dichtgeweven materialen, ongeacht de kleur, kunnen meer zonlicht en warmte tegenhouden dan losser geweven stoffen.

Vertrouw op Reflek voor je keuze

Natuurlijk is zonwering niet alleen functioneel, maar moet het ook bij de stijl van je woning passen. Gelukkig bieden onze screens een scala aan kleuropties die zowel effectief de zon weren als mooi zijn. Ons team staat voor je klaar om je te helpen de optimale keuze te maken op basis van je behoeften en voorkeuren. Neem contact met ons op en ontdek hoe onze zonwerende screens jouw huis kunnen beschermen terwijl je tegelijkertijd de perfecte stijl toevoegt! Neem vandaag nog contact op met ons via: 📱 02 768 08 04 of 📩info@reflek.be

in Blog
Waarom kiezen voor rolluiken?