Pergola 
Design raffiné, confort optimal    Overdekt tijdens regenbuien 

  Aangename buitenruimte

  Sfeervol en strak

  Uitbreidingen mogelijk met glas of doeken


Vraag gratis advies

Avec un toit de patio ou une pergola, vous créez un espace extérieur supplémentaire sur votre terrasse. Il existe différents types de toitures : modernes et raffinées ou plutôt classiques? Nos toitures sont fabriquées en aluminium de haute qualité et sont finies avec des panneaux de verre ou de polycarbonate.   La toiture de la terrasse peut être équipée de parois coulissantes en verre, de screens, de chauffage ou d'un éclairage LED. Vous pouvez ainsi profiter du confort toute l'année.
 

En tant qu'entreprise familiale, nous tenons à une collaboration de confiance et proposons la protection solaire Verano à un prix accessible.  Votre projet est-il plus technique? Nous sommes également distributeur pour Warema et Espace Lounge. Ils ont une solution pour chaque situation complexe.  Nous préférons travailler avec Somfy pour l'automatisation et pouvons vous aider à réaliser des solutions d'automatisation ou de domotique.

Vous ne savez pas encore quel type de toiture vous convient le mieux? Pas de soucis, nous vous rendons visite et vous conseillons sur les possibilités, et ce sans aucune obligation.

Gros avantages d'une pergola!

Forte pluie

Même en cas de forte pluie, vous serez peu dérangé.

Vent

Avec des parois coulissantes ou fixes, vous vous protégez du vent.

Eclairage

Possibilité d'éclairage encastré pour plus d'ambiance.

Extras

Vous pouvez ajouter des parois ou des stores supplémentaires dès le départ ou au fur et à mesure.

Festif

Faites de votre terrasse un endroit encore plus accueillant où vous aurez envie de rester.

Ecologie

Cadres en aluminium recyclé.

Onze modellen terrasoverkappingen

 
tuinoverkapping, Iseo

V905 Iseo overkapping

 Vaak in wit, zwart of antraciet structuur
 Kwalitatieve aluminium overkapping
 Dakvulling in polycarbonaat 16 mm
 Optionele geïntegreerde verlichting
 Maximale breedte 14 meter.
 Maximale uitval 4 meter

overkapping, Ledro

V908 Ledro overkapping

 Vaak in wit, zwart of antraciet structuur
 Esthetisch perfect in balans
 Dakvulling in polycarbonaat 16 mm
 Dakvulling ook mogelijk in glas 44.2
 Optionele geïntegreerde ledverlichting
 Maximale breedte 14 meter
 Maximale uitval 5 meter

terrasoverkapping, Riva

V920 Riva overkapping

 Vaak in wit, ivoor of antraciet structuur
 Terrasoverkapping met robuuste uitstraling.
 Dakvulling in polycarbonaat 16 mm
 Dakvulling ook mogelijk in glas 44.2
 Optionele geïntegreerde ledverlichting
 Maximale breedte 14 meter
 Maximale uitval 5,5 meter


Saviez-vous que..  une pergola:


  • Nécessite une pente d'au moins 7 degrés pour l'écoulement  des eaux
  • Waterafvoer verloopt via de palen van de terrasoverkapping
  • Je kan bij een terrasoverkapping kiezen voor helder of glas in melkkleur
  • Offre plein d'options d'expansion avec parois en verre ou protection solaire sur le  toit, dès le départ ou plus tard
  • N'est pas la même chose qu'une véranda
  • Peut être équipée de parois en verre à l'avant
  • Nécessite une fondation pour fixer les poteaux

Nos réalisations..             

+ 1000 clients ont fait le choix d'un projet 

exécuté avec la plus haute qualité,

précision, service optimal, dans le respect du budget convenu

FAQ - terrasoverkappingen

Een veelgestelde vraag! Een eigentijdse terrasoverkapping van aluminium biedt een beschutte plek op je terras. Daarnaast is aluminium duurzaam en vereist het vrijwel geen onderhoud. Het is een sterk materiaal en voegt een prachtig element toe aan je tuin of terras. Bovendien kan de extra leefruimte de totale bewoonbare oppervlakte aanzienlijk vergroten.

De maximale afmetingen van een Verano terrasoverkapping uit één deel bedragen 7 meter in breedte en 4 meter in uitval. Door gebruik te maken van gekoppelde terrasoverkappingen is het zelfs mogelijk om een nog groter oppervlak te overdekken. Hierdoor kunnen we voor iedereen een op maat gemaakte overkapping realiseren.

Polycarbonaat is een robuust en kostenefficiënt materiaal, waardoor het uitstekend geschikt is als dakbedekking voor moderne terrasoverkappingen. Daarentegen stralen overkappingen met een glazen dak een luxueuzere uitstraling uit.

Jazeker, er zijn diverse mogelijkheden om je Verano terrasoverkapping moeiteloos uit te breiden met aanvullende zonwering, zoals:

 • Glazen schuifwanden
 • Glaswanden of schuifdeuren van glas
 • Vouwwanden
 • Verandazonwering in exact dezelfde kleuren
 • Verwarming, zoals bijvoorbeeld heaters
 • De meeste van onze modellen bieden ook de mogelijkheid voor ingebouwde verlichting

Met al deze extra opties transformeer je jouw overkapping tot een luxueuze buitenruimte die naadloos aansluit op je gevel en die een uitstekende aanvulling vormt op je leefomgeving. Creëer de perfecte terrasoverkapping die volledig voldoet aan jouw wensen!

Een aluminium terrasoverkapping, al dan niet voorzien van glazen schuifwanden voor je tuin of terras, biedt aanzienlijke voordelen ten opzichte van een overkapping van hout:

 1. Sterkte en duurzaamheid:
  • Aluminium is aanzienlijk sterker dan hout en is bestand tegen roest, houtworm en andere insecten.
  • Het materiaal vereist minimale onderhoudsinspanningen. Een grondige reiniging met water 2 à 3 keer per jaar volstaat.
 2. Milieuvriendelijkheid:
  • Aluminium staat bekend om zijn duurzaamheid en is volledig recyclebaar, waardoor het een milieuvriendelijke keuze is.
 3. Moderne uitstraling:
  • Aluminium geeft een modernere uitstraling en voegt een vleugje luxe toe aan je terras of tuinoverkapping.
 4. Kostenefficiëntie:
  • Zowel op korte als lange termijn is aluminium vaak kostenefficiënter dan hout, wat het een interessante keuze maakt.

Door te kiezen voor een aluminium tuinoverkapping geniet je niet alleen van duurzaamheid en onderhoudsgemak, maar voeg je ook een eigentijdse en luxueuze touch toe aan je buitenruimte. 

Reflek presenteert niet alleen een breed scala aan aluminium terrasoverkappingen, maar biedt ook een eigentijdse variant met een zonwerend en waterafstotend doek, bekend als een pergola. Het doek van deze specifieke terrasoverkapping kan moeiteloos worden in- en uitgeschoven, waardoor je de mogelijkheid hebt om te genieten van je pergola op jouw voorwaarden. Houd er rekening mee dat dit type pergola niet geschikt is voor glazen schuifdeuren.

Over het algemeen mag je een aluminium overkapping met of zonder glazen schuifwanden zonder vergunning plaatsen in je tuin of op je terras. Er zijn echter gemeentes die specifieke regels hanteren, waarbij je mogelijk alleen met vergunning mag bouwen. Het is raadzaam om te informeren of een aanvraag of bouwvergunning nodig is in jouw specifieke situatie.

De vereiste vergunning kan afhangen van de oppervlakte en hoogte van jouw polycarbonaat- of glazen terrasoverkapping. In sommige gevallen mag je bijvoorbeeld een bepaalde hoogte niet overschrijden zonder vergunning. Het kan ook zijn dat er beperkingen zijn op het percentage van je tuin of terras dat je kunt voorzien van zonwering. Raadpleeg daarom zeker de website van je gemeente of neem contact op met het stadhuis om te achterhalen of je voor jouw project een vergunning nodig hebt.

Zeker! Onze overkappingen zijn doordacht ontworpen en hebben het potentieel om het energieverbruik te verminderen. In de zomer blokkeren ze effectief zonlicht, wat resulteert in minder noodzaak voor airconditioning. Tijdens de winter behouden ze warmte beter, waardoor de behoefte aan verwarming eveneens kan afnemen.

Absoluut! Er bestaan talrijke stijlen en ontwerpen om te voldoen aan uiteenlopende smaken en voorkeuren. Of je nu de voorkeur geeft aan een moderne en strakke uitstraling of eerder houdt van een meer traditioneel en rustiek design, er is voor elk wat wils bij het zoeken naar de perfecte aluminium terrasoverkapping.

Om de levensduur van je aluminium terrasoverkapping te waarborgen, is regelmatig onderhoud cruciaal. Maak het frame schoon met lauw water volgens de richtlijnen vermeld in de handleiding of raadpleeg je installateur voor advies. Controleer de terrasoverkapping regelmatig op losse schroeven of eventuele beschadigingen en laat deze indien nodig repareren.

Een terrasoverkapping is een structuur die boven een buitenruimte wordt geplaatst om bescherming te bieden tegen diverse weersomstandigheden, waaronder zon, regen en wind. Het plaatsen van een overkapping vergroot niet alleen de bruikbare buitenruimte, maar biedt ook een comfortabele locatie om gedurende het hele jaar van je terras en het buitenleven te genieten.

Ja, overkappingen zijn beschikbaar in diverse stijlen en materialen. U heeft de mogelijkheid om de kleur, het ontwerp en de materialen aan te passen, zodat deze naadloos aansluiten bij de stijl van uw huis.

Het bepalen van de juiste afmetingen voor een overkapping is afhankelijk van de beschikbare ruimte, het beoogde gebruik en persoonlijke voorkeuren. Meet de beschikbare ruimte nauwkeurig op en overweeg de opstelling van meubels en eventuele extra functies.

Je installateur kan gratis opmetingen verrichten en kan dan bepalen wat in jouw specifieke geval de meest geschikte afmetingen zijn voordat de terrasoverkapping wordt geplaatst.

Ja, een goed ontworpen terrasoverkapping biedt bescherming tegen zowel zon als regen, waardoor het gedurende alle seizoenen bruikbaar is. Met toegevoegde verwarmingselementen kan een overkapping ook in koelere seizoenen voor comfort zorgen.

Ja, in veel gevallen kun je een terrasoverkapping gebruiken als afdak voor jouw auto. Een terrasoverkapping biedt bescherming tegen de elementen en kan dienen als een doeltreffende manier om je voertuig te beschermen tegen regen, sneeuw, zon en bladeren.

Niettemin is het belangrijk om te overwegen of de terrasoverkapping voldoende ruimte en hoogte biedt voor jouw voertuig. Een standaard terrasoverkapping kan geschikt zijn voor een personenauto, maar als je een groter voertuig zoals een camper of een terreinwagen hebt, dien je ervoor te zorgen dat de afmetingen van de overkapping hieraan voldoen.

Indien je van plan bent om je terrasoverkapping als carport te gebruiken, is het raadzaam om dit te bespreken met onze Verano-installateur om te verzekeren dat de overkapping geschikt is voor dit doel. Mogelijk kunnen zij speciale aanpassingen voorstellen om de overkapping geschikt te maken als afdak voor de auto.

 • Met onze rijke ervaring in het leveren van op maat gemaakte zonwering, inclusief een terrasoverkapping.
 • Wij zijn toegewijd aan een proactieve betrokkenheid bij elk project.
 • Klanttevredenheid en een geslaagd eindresultaat staan centraal bij ons bedrijf, omdat alleen tevreden klanten onze groei bevorderen.
 • We hebben een sterke samenwerking met de fabrikant en referentie Verano® voor diverse soorten buitenzonwering.
 • Aankoop van een terrasoverkapping wordt geleverd met een garantie van 5 jaar; wij verkopen enkel A-kwaliteit.
 • Onze uitstekende service na verkoop is gegarandeerd, zelfs na de installatie van jouw overkapping.
 • We bieden een breed assortiment aan zonwering, zowel voor binnen als buiten.
 • Ontvang gratis offertes, persoonlijk advies in onze showroom en professionele opmetingen door onze eigen specialisten.
 • We zijn gespecialiseerd in rolluiken, screens, verandazonwering, pergola's, terrasoverkappingen, zonneschermen en lamellendaken.
 • Gratis brochures en stalen zijn beschikbaar op aanvraag.

Une pergola n'est pas ce que vous cherchez? Découvrez nos alternatives!

Toiture bioclimatique

Le joyau de votre maison. Une toiture bioclimatique avec des lamelles inclinables ou coulissantes est un produit unique au design très raffiné et attrayant. D'énormes possibilités d'expansion. 

Découvrez


Toiture à toit plat

Une pergola nécessite toujours une pente. Cette alternative à toit plat assure un aspect carré, droit et raffiné.


Découvrez

Protection solaire pergola

Il s'agit de systèmes avec toile et poteaux. Ils conviennent aux grandes surfaces et peuvent bloquer la pluie aussi bien que le soleil. 


Découvrez

Parois fixes ou coulissantes

Grâce à nos parois vous pouvez transformer chaque type de toiture de terrasse en un endroit fermé ou aux options flexibles.

Découvrez